Vrachtautoverzekering.

Op het moment dat er een vrachtwagen wordt aangeschaft, ben je verplicht die te verzekeren. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen als er gelet wordt op dekking en premie. Door het gebruik van de beschikbare rekenmodules is het eenvoudig om meerdere maatschappijen met elkaar te vergelijken. Zo ben je er altijd zeker van dat je een scherpe premie betaalt. Op het moment dat je een vrachtwagenverzekering gevonden hebt die aansluit bij jouw wensen, dan kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte van deze vrachtwagenverzekering aanvragen. Het is natuurlijk tevens mogelijk de vrachtwagenverzekering direct online af te sluiten.

Wat is een vrachtwagenverzekering?

Een vrachtwagenverzekering is allereerst een verzekering die de schade dekt die veroorzaakt wordt bij het gebruik van een vrachtwagen. De basisdekking wordt WA (wettelijke aansprakelijkheid) genoemd. In Nederland is deze WA-dekking verplicht. De WA dekking kan verder worden uitgebreid zodat ook de schade aan het eigen voertuig gedekt is.

Typen vrachtwagenverzekering

vrachtwagenverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Er zijn 3 verschillende soorten vrachtwagenverzekeringen:

WA (wettelijke aansprakelijkheid):

De WA vrachtwagenverzekering dekt de schade die met een vrachtwagen veroorzaakt wordt waarvoor de eigenaar van de vrachtwagen wettelijk aansprakelijk is. Hierbij kan je zowel denken aan zaakschade (aan een auto of een andere vrachtwagen) maar ook aan letselschade (aan andere personen). Alle bezitters van een vrachtwagen zijn verplicht om deze minimaal WA te verzekeren.

WA + beperkt casco dekking:

Een WA met beperkt casco dekking biedt dekking tegen schade aan de eigen vrachtwagen. In de voorwaarden staat vermeld welke schades gedekt zijn met de beperkt casco dekking, sommige schades worden niet vergoed. Denk hierbij aan schade door inbraak, brand of natuursinvloeden. Een eigen risico is hierbij gebruikelijk. Diefstal valt bij een aantal maatschappijen standaard onder de WA beperkt casco dekking maar bij een aantal andere maatschappijen dient hiervoor een extra dekking afgesloten te worden.

WA + Volledig Casco (All risk vrachtwagenverzekering):

Volledig casco wordt meestal een all risk verzekering genoemd. Met een all risk verzekering worden vrijwel alle schades aan de vrachtwagen volledig gedekt. In het geval van specifiek beschreven gebeurtenissen wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage, opzettelijke schade en schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed is van drugs of alcohol.

Aanvullende dekkingen

Een vrachtwagen- en autoverzekering zijn in de basis eender. Toch kent de vrachtautoverzekering een aantal aanvullende dekkingsmogelijkheden die je bij een standaard autoverzekering niet tegen zult komen. Denk bijvoorbeeld aan:

Aansprakelijkheidsverzekering voor het transporteren van gevaarlijke stoffen:

Op het moment dat de lading bestaat uit gevaarlijke stoffen, kan de schade die veroorzaakt zou kunnen enorm groot zijn. Dit risico kan worden afgedekt door een aanvullende aansprakelijkheidsverzkering af te sluiten.

Motorrijtuigen inboedelverzekering:

Veel chauffeurs brengen een aanzienlijke tijd door in hun vrachtwagen, zeker bij internationaal transport. Vaak is het mogelijk om in de vrachtauto te eten en slapen. De chauffeur heeft vanzelfsprekend de nodige persoonlijke eigendommen bij zich – vaak ook waardevolle. Schade aan deze eigendommen valt vaak niet onder de standaard dekkingen maar kunnen verzekerd worden met een inboedelverzekering motorrijtuigen.

Kies de juiste vrachtwagenverzekering

De keuze uit maatschappijen en dekkingen is aanzienlijk. Hieronder staan een groot aantal verzekeringsmaatschappijen vermeld. Verzekeringen kunnen worden vergeleken op voorwaarden en op premie. Indien je een vrachtwagenverzekering vindt die bij jouw wensen aansluit, kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Het is tevens mogelijk de verzekering direct online af te sluiten.

Goedkoopste Vrachtautoverzekering

De vergelijkingssite met de scherpste prijzen (Vanaf € 8,- per maand)

Goedkope vrachtautoverzekering
Vrachtautoverzekering

De onderstaande maatschappijen bieden vrachtautoverzekeringen aan:

Delta Lloyd
Vrachtautoverzekering

Nationale Nederlanden
Vrachtautoverzekering

Reaal
Vrachtautoverzekering

ASR
Vrachtautoverzekering

ABN Amro
Vrachtautoverzekering