Motorverzekering.

Je bent verplicht een motor te verzekeren bij aankoop. Tussen de geboden dekking en te betalen premie zijn grote verschillen als de verscheidene verzekeringsmaatschappijen vergeleken worden. Door het gebruik van de beschikbare rekenmoudles is het eenvoudig om meerdere maatschappijen met elkaar te vergelijken. Op deze manier ben je er zeker van dat je de goedkoopste motorverzekering afsluit. Get is eenvoudig om een offerte, vaak digitaal, op te vragen bij een maatschappij zodra je een passende verzekering gevonden hebt. Het is tevens mogelijk de verzekering online direct af te sluiten.

Wat is precies een motorverzekering?

De WA motorverzekering is een verzekering die alleen schade dekt die veroorzaakt wordt door het gebruik van een motor. De basisdekking wordt WA (wettelijke aansprakelijkheid) genoemd. WA dekking is de minimale verplichte dekking. Er is de mogelijkheid om de standaard WA dekking uit te breiden, zodoende kan bijvoorbeeld schade aan het eigen voertuig ook verzekerd worden.

Typen motorverzekering

motorverzekeringen zijn onder te verdelen in dekking. Drie verschillende typen motorverzekeringen zijn:

WA (wettelijke aansprakelijkheid) (Verplicht):

Met een WA verzkering wordt de schade die door een motor veroorzaakt wordt, waarvoor de eigenaar wettelijk aansprakelijk is, gedekt. Zowel zaakschade als letselschade vallen onder deze dekking. Iedere bezitter van een motor is verplicht (minimaal) een WA verzekering af te sluiten.

WA + beperkt casco dekking:

Schade aan de eigen motor wordt met de beperkt casco gedekt. In de voorwaarden staat vermeld welke schades gedekt zijn met de beperkt casco dekking, sommige schades worden niet vergoed. Denk hierbij aan schade door inbraak, brand of natuursinvloeden. Een eigen risico is hierbij gebruikelijk. Diefstal kan onder de WA beperkt casco dekking vallen, bij een hoop maatschappijen dient hier een extra dekking voor afgesloten te worden.

All risk:

WA + volledig casco staat beter bekend als een all risk verzekering. Met een all risk verzekering worden vrijwel alle schades aan de motor volledig gedekt. In het geval van specifiek beschreven gebeurtenissen wordt de schade niet vergoed. Enkele voorbeelden hiervan zijn slijtage, schade door rijden onder invloed of opzettelijke schade.

Motorverzekering vergelijken

De keuze uit maatschappijen en dekkingen is aanzienlijk. Een selectie van maatschappijen die motorverzekeringen aanbieden staan hieronder vermeld. Het is relatief eenvoudig eenvoudig de verzekeringen te vergelijken op premie en eventueel op polisvoorwaarden. Wanneer je een motorverzekering vindt die aansluit bij jouw specifieke wensen kun je eenvoudig een offerte opvragen. Het is tevens mogelijk de verzekering direct online af te sluiten.

Goedkoopste motorverzekering

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 2,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden motorverzekeringen aan: