Brommerverzekering.

Een brommerverzekering is bedoeld om schade die veroorzaakt wordt door het gebruik van een brommer in te dekken. Net als bij een autoverzekering geldt dat een brommerverzekering wettelijk verplicht is. Dankzij deze wettelijke verplichting kan iedereen die schade ondervindt door de schuld van een bromfietser er zeker van zijn dat deze schade vergoed wordt. Deze verplichte WA dekking kan door de eigenaar van een bromfiets verder uitgebreid worden zodat ook de schade aan de eigen brommer gedekt is.

Wat is een brommerverzekering?

Een basis brommerverzekering dekt alleen schade die veroorzaakt wordt door het gebruik van een brommer aan derden. De basisdekking wordt WA (wettelijke aansprakelijkheid) genoemd. WA dekking is de minimale verplichte dekking. Deze verplichte WA dekking kan door de eigenaar van een bromfiets verder uitgebreid worden zodat ook de schade aan de eigen brommer gedekt is. Scooters en snorfietsen vallens tevens onder de brommerverzekeringen.
Er zijn 3 verschillende soorten brommerverzekeringen:

WA (wettelijke aansprakelijkheid):

Een WA verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt aan derden door een brommer, waarvoor de eigenaar van het voertuig wettelijk aansprakelijk is. Hierbij kan je zowel denken aan zaakschade (aan een auto of een andere bromfiets) maar ook aan letselschade (aan andere personen). Alle bezitters van een brommer zijn verplicht om deze minimaal WA te verzekeren.

WA + beperkt casco dekking:

Een brommerverzekering met WA + Beperkt Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen bromfiets. Echter worden niet alle schades vergoed, lees hiervoor goed de voorwaarden door waarin deze beschreven worden. Je dient hierbij te denken aan schade door brand, hagel/storm en braak. Hierbij geldt meestal een eigen risico. Diefstal valt bij een aantal maatschappijen standaard onder de WA beperkt casco dekking maar bij een aantal andere maatschappijen dient hiervoor een extra dekking afgesloten te worden.

All risk:

WA + volledig casco staat beter bekend als een all risk verzekering. Alle schades aan de brommer worden met een all risk verzekering vrijwel altijd gedekt. In het geval van specifiek beschreven gebeurtenissen wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage, opzettelijke schade en schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed is van drugs of alcohol.

De juiste brommerverzekering kiezen

Op het moment dat je een brommer bezit, heb je de keuze uit een groot aantal vezekeringsmaatschappijen en een groot aantal mogelijke dekkingen. Hieronder staan een groot aantal verzekeringsmaatschappijen vermeld. Het is relatief eenvoudig eenvoudig de verzekeringen te vergelijken op premie en eventueel op polisvoorwaarden. Indien je een brommerverzekering vindt die bij jouw wensen aansluit, kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Het is tevens mogelijk de verzekering direct online af te sluiten.

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 1,- per maand)
De onderstaande maatschappijen bieden brommerverzekeringen aan:
centraalbeheer.nl
Brommerverzerzekering

klaverblad.nl
Brommerverzerzekering

london.nl
Brommerverzekering

DFS.nl
Brommerverzerzekering

Nettodirect.nl
Bromfietsverzerzekering

Valckenstaete.nl
Scooterverzerzekering

Waerdenburgh.nl
Scooterverzerzekering