Autoverzekering.

Je bent verplicht een auto te verzekeren bij aankoop. Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende autoverzekeringsmaatschappijen als we kijken naar de geboden dekking en de te betalen premies. Door middel van rekenmodules is het mogelijk eenvoudig meerdere verzekeringen te vergelijken. Op deze manier ben je er zeker van dat je de goedkoopste autoverzekering afsluit. Zodra je een passende verzekering hebt gevonden die aansluit bij jouw eisen kan je eenvoudig een offerte aanvragen bij de desbetreffende maatschappij. Het is natuurlijk tevens mogelijk de autoverzekering direct online af te sluiten.

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering is allereerst een verzekering die de schade dekt die veroorzaakt wordt bij het gebruik van een auto. Deze basisdekking wordt de WA-dekking genoemd. In Nederland is deze WA-dekking verplicht. Deze verplichte WA dekking kan door de eigenaar van een auto verder uitgebreid worden zodat ook de schade aan de eigen auto gedekt is.

Typen autoverzekering

Naar gelang de geboden kunnen de verzekeringen eenvoudig onderverdeeld worden. De drie verschillende autoverzekeringen zijn:

WA (wettelijke aansprakelijkheid):

Met een WA verzkering wordt de schade die door een auto veroorzaakt wordt, waarvoor de eigenaar wettelijk aansprakelijk is, gedekt. Zowel zaakschade als letselschade vallen onder deze dekking. Iedere bezitter van een auto is verplicht (minimaal) een WA verzekering af te sluiten.

WA + beperkt casco dekking:

Een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen auto. Echter worden niet alle schades vergoed, lees hiervoor goed de voorwaarden door waarin deze beschreven worden. Denk aan bijvoorbeeld braak en brand. Hierbij geldt meestal een eigen risico. Bij een aantal maatschappijen valt diefstal onder de dekking van WA beperkt casco, het kan ook voorkomen dat hiervoor een extra dekking afgesloten dient te worden.

All risk:

Een WA + volledig casco wordt ook wel All Risk autoverzekering genoemd. De All Risk autoverzekering dekt schade aan de eigen auto vrijwel altijd. In het geval van specifiek beschreven gebeurtenissen wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage, opzettelijke schade en schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed is van drugs of alcohol.

De juiste autoverzekering kiezen

Op het moment dat je een auto bezit, heb je de keuze uit een groot aantal vezekeringsmaatschappijen en een groot aantal mogelijke dekkingen. Een selectie van maatschappijen die autoverzekeringen aanbieden staan hieronder vermeld. De verzekeringen kunnen vergeleken worden op premie, maar u kunt de autoverzekeringen ook eenvoudig vergelijken op voorwaarden. Indien je een autoverzekering vindt die bij jouw wensen aansluit, kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Het is tevens mogelijk de verzekering direct online af te sluiten.

Goedkoopste autoverzekering

De vergelijkingssites met de scherpste prijzen (Vanaf € 5,- per maand)


directautoverzekeringvergelijken.com
Autoverzekering


Verzelijk.nl
Autoverzekering


goedkopeautoverzekeringdirect.nl
Autoverzekering

DFS
Autoverzekering

Netto Direct
Autoverzekering

Valckenstaete
Autoverzekering

Waerdenburgh
Autoverzekering

Autoverzekering.plus
Autoverzekering

De onderstaande maatschappijen bieden autoverzekeringen aan:

ASR.nl
Autoverzekering

Inshared.nl
Autoverzekering

Centraalbeheer.nl
Autoverzekering

DeltaLloyd.nl
Autoverzekering

London.nl
Autoverzekering